19 Nisan Kripto Para Bülteni

Uluslararası Para Fonu (IMF), Bitcoin’in küresel finansal istikrarsızlık dönemlerinde sınır ötesi finansal akışlar için giderek daha önemli bir araç haline geldiğini belirtti.

  • Admin
  • 19.04.2024 11:30:00

IMF, Bitcoin’in Finansal İstikrarsızlık Ortamındaki Rolünü Vurguladı – Aptos Labs, Microsoft ve SK Telecom İş Birliği Kurdu

IMF, Bitcoin’in Finansal İstikrarsızlık Ortamındaki Rolünü Vurguladı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Bitcoin’in küresel finansal istikrarsızlık dönemlerinde sınır ötesi finansal akışlar için giderek daha önemli bir araç haline geldiğini belirtti. Yeni rapor, Bitcoin’in merkezi olmayan yapısının, ekonomik sıkıntı yaşayan veya sıkı sermaye kontrolleri uygulayan bölgelerde geleneksel bankacılık sistemlerini nasıl bypass ettiğini detaylandırıyor.

Aptos Labs, Microsoft ve SK Telecom İş Birliği Kurdu

Aptos Labs, merkezi olmayan finans çözümleri sunmak amacıyla Microsoft, Brevan Howard ve Güney Koreli SK Telecom ile bir iş birliği anlaşması yaptığını duyurdu. Bu ortaklık, Aptos Ascend adlı kurumsal çözümler paketini sunacak; bu paket yasal gereklilikler, hesap ve işlem gizliliği koruma araçları ile KYC kontrollerini içerecek.

BlackRock’un Spot Bitcoin ETF’si IBIT, GBTC’nin Pazar Payını Geçebilir

BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si olan IBIT, Grayscale’in Bitcoin Trust ETF’sinin pazar payını yakaladı. Verilere göre, IBIT 17 Nisan’da 24,9 milyon dolarlık düşük bir günlük giriş kaydederken, 9 Nisan’da 20,4 milyon dolarlık girişle en düşük gününü yaşadı. Şu anda 19 milyar dolarlık Bitcoin’e sahip olan GBTC’nin pazar payı %36,8 iken, IBIT’ın pazar payı %32,6’ya yükseldi. IBIT’te toplam 16,8 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor.

RWA Platformu Ondo Finance ile Noble İş Birliği Başlattı

Ondo Finance, tokenize edilmiş ABD Hazine tahvillerini Cosmos ekosistemine entegre etmek amacıyla Noble ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı. İlk olarak, bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan USDY adlı tokenize not, %5,2 yıllık getiri sunacak. Ondo’nun bu adımı, Cosmos ekosistemindeki 90’dan fazla blok zincirine entegrasyon ve ABD Hazine destekli ürünlerin benimsenmesini artıracak.

DeFi TVL Değeri 100 Milyar Dolara Yükseldi

DeFi’nin toplam kilitli değer (TVL) 2023’ün son çeyreğinde 36 milyar dolara gerilemişken, 2024’ün ilk çeyreğinde hızlı bir toparlanma gösterdi ve 97 milyar dolara ulaştı. Bu yılın başında %81 artış gösteren TVL, 98 milyar dolara yükseldi. Messari, 18 Nisan’da TVL’nin 101 milyar dolara ulaştığını ve bu artışın varlık fiyatlarındaki yükseliş ve likit yeniden alımlardan kaynaklandığını bildirdi.

BTC Düşüşünde 1.7 Milyar Dolar Cüzdanlara Aktarıldı

CryptoQuant’ın verilerine göre, 16-17 Nisan tarihlerinde 1,75 milyar doları aşan 27.700’den fazla BTC birikim cüzdanlarına transfer edildi. 23 Mart’ta BTC’nin fiyatı 63.500 dolar iken 25.500 BTC birikim adreslerine gönderilmişti. Bu veriler, büyük yatırımcıların Bitcoin’i uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görmeye devam ettiğini gösteriyor.

Tether, Dört Yeni Yapılandırma ile Yenilik Getirdi

Tether, yeni yapılandırmalarıyla dikkat çekti. ‘Tether Finance’ adlı ekip, USDT stablecoin'ini yönetecek; ‘Tether Power’ Bitcoin madenciliği yatırımlarını idare edecek; ‘Tether Data’ yapay zeka ve teknolojik yatırımları denetleyecek; ve ‘Tether Edu’ eğitim girişimlerine ev sahipliği yapacak.

Ethereum Protokolü, Bitcoin Madenciliğinden İlham Alıyor

Heroglyphs, Ethereum solo stakerlerini teşvik etmek amacıyla Proof of Work sisteminden esinlenen bir yapı sunuyor. Bu sistem, Ethereum solo stakerlerini ödüllendirmeyi ve teşvik etmeyi hedefliyor. Heroglyphs, stake büyüklüklerine veya blok teklifçisi olarak seçilme durumlarına bakılmaksızın tüm doğrulayıcılara ödül dağıtacak.

Web sitemizdeki çerezler sadece istatistiksel amaçlar için kullanılır.
Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza göz atabilirsiniz.