3 Haziran 2024 Kripto Para Bülteni

McHenry, Senato’yu FIT21 için Çağırıyor Patrick McHenry, kasımdaki başkanlık seçimleri öncesinde Senato’yu FIT21 için çağırdı. FIT21, kripto paraları CFTC tarafından düzenlenen emtialar olarak sınıflandırmayı amaçlıyor.

  • Admin
  • 03.06.2024 09:45:00
 

McHenry, Senato’yu FIT21 için Çağırıyor – Biden, SAB 121’in Yürürlükten Kaldırılmasını Veto Etti

 

McHenry, Senato’yu FIT21 için Çağırıyor

Patrick McHenry, kasımdaki başkanlık seçimleri öncesinde Senato’yu FIT21 için çağırdı. FIT21, kripto paraları CFTC tarafından düzenlenen emtialar olarak sınıflandırmayı amaçlıyor. McHenry, Amerika Birleşik Devletleri'nde dijital varlıklar için ciddi bir politika ihtiyacı olduğunu vurguladı ve senatonun bu yasayı önceliklendirmesi gerektiğini belirtti. Cumhuriyetçilerin, senatoyu kripto yasası konusunda harekete geçirmeyi planladıkları ifade edildi.

Biden, SAB 121’in Yürürlükten Kaldırılmasını Veto Etti

Joe Biden, SAB 121’i geçersiz kılacak kararı veto etti. Biden, SEC’in yetkisini zayıflatacağı gerekçesiyle bu yönergelere karşı çıkmanın yanlış olduğunu savundu. Biden, tüketicilerin ve yatırımcıların refahını tehlikeye atacak önlemleri desteklemeyeceğini vurguladı.

Amerika Bankacılar Birliği, Biden’in Veto Kararında Rol Oynamış Olabilir

Amerika Bankacılar Birliği (ABA), Başkan Joe Biden’in SAB 121’in veto edilmesinde rol oynamış olabilir. ABA’nın, Başkan Biden’e SAB 121’e karşı bir itiraz mektubu yazdığı ortaya çıktı. SAB 121’in tartışmalı konuları arasında, bankaların müşterilerin kripto varlıklarını bilançolarına dahil etmelerini zorunlu kılması yer alıyor.

Franklin Templeton, VanEck ve Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF’leri için S-1’i Değiştirdi

Franklin Templeton, VanEck ve Invesco Galaxy spot Ethereum ETF başvuruları için değiştirilmiş S-1 formları sundu. Franklin Templeton, spot Ethereum ETF’si için %0,19 ücret almayı planlıyor ve bu, rakipleri arasında en düşük ücret. SEC, değiştirilmiş S-1 formlarının sunulmasını istedi ancak onay süreci birkaç hafta sürebilir. VanEck ve BlackRock da güncellenmiş formlarını sundu; BlackRock’un ETF’si 10 milyon dolar sermaye ile başlatılacak.

Borsaların Bitcoin Bakiyeleri 5 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi

Binance ve Coinbase’den önemli çıkışlar yaşandı. Borsalardaki Bitcoin miktarı önemli ölçüde azaldı ve toplam bakiye 2.3 milyon BTC’nin altına düştü. Bu seviye Mart 2018’den beri görülmemişti. Bu azalış, yatırımcıların uzun vadeli tutma stratejilerine geçişini ve balinaların varlıklarını özel cüzdanlara taşımasını işaret ediyor olabilir.

Uniswap Vakfı, Stake ve Delegasyon Ödülleri için Oylamayı Erteledi

Uniswap Vakfı, staking ve delegasyon ödülleri için olan oylamayı erteledi. Erteleme kararı, bir paydaşın Uniswap Vakfı ile endişelerini tartışmasının ardından alındı. Erteleme sonrası UNI fiyatında düşüş görüldü.

XRP Ledger Ağ Etkinliğinde Önemli Artış

Messari’nin raporuna göre, XRP Ledger’de (XRPL) ağ etkinliği neredeyse tüm ölçütlerde artış gösterdi. Aktif adresler ve işlemler sırasıyla %37 ve %113 arttı. Bu artışın önemli bir kısmı yaklaşık 45 bin hesaptan oluşan bir gruptan kaynaklanıyor.

ARK Invest Spot Ethereum ETF’si için 21Shares ile Ortaklığını Sona Erdirdi

ARK Invest, spot Ethereum ETF’si için 21Shares ile ortaklığını sonlandırdı. Güncellenmiş S-1 Formu ile fon ismi, Ark 21Shares Ethereum ETF’ten 21Shares Core Ethereum ETF olarak değiştirildi.

Japon Kripto Borsası DMM, Hack Olayının Ardından Para Çekme İşlemlerini Durdurdu

Japonya merkezli kripto borsası DMM, yaklaşık 305 milyon dolar değerinde 4.502,9 BTC’nin çalınmasıyla sonuçlanan bir hack olayını doğruladı. Hack olayının ardından DMM, kripto para çekme işlemlerini durdurdu ve tüm spot alım faaliyetlerini kısıtladı. Japon yeni para çekme işlemlerinin gecikmelerle karşılaşabileceği belirtildi.

Elon Musk Trump ile Kripto Görüşmelerini Yalanladı

Elon Musk, Donald Trump ile kripto para birimleri hakkında görüştüğü yönündeki söylentileri yalanladı. Musk, Trump ile kripto hakkında konuştuğunu hiç hatırlamadığını ve her iki başkanlık kampanyasını da mali olarak desteklemeyeceğini açıkladı.

Web sitemizdeki çerezler sadece istatistiksel amaçlar için kullanılır.
Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza göz atabilirsiniz.